04/06/2018

Kesän kuukauden viinit


Perlage on Nardi-veljesten omistama perheyritys, joka on perustettu vuonna 1985. Omistajille on alusta lähtien ollut tärkeää luonnon kunnioittaminen ja luonnonmukaisen viljelyn periaatteet. Perlagen luomutuotannolle on myönnetty useita sertifikaatteja, mm. DEMETER, BRC (British Retail Consortium) ja CODEX. Perlagella on omia viljelyksiä 80 hehtaaria ja lisäksi viinin valmistukseen ostetaan orgaanisesti viljeltyjä rypäleitä sopimusviljelijöitä. Viininvalmistamo sijaitsee Venetossa, 80 km Venetsiasta pohjoiseen Trevison alueella. Perlagen tuotannosta 15% myydään Italiaan, loput 85% menee vientiin pääosin Euroopan markkinoille.

Perlage Pinot Grigio delle Venezie  19,90€ / plo

Perlage Pinot Grigio on kuiva, raikas ja miellyttävän päärynäinen luomuvalkoviini, joka on valmistettu perinteisin menetelmin. Perlage Pinot Grigio delle Venezie palkittiin hopeamitalilla Mundus Vini 2013 -kilpailussa ja se ansaitsi kunniamaininnan International Organic Wine Awards -viinikilpailussa.
Luomusertifioinnin lisäksi Perlage Pinot Grigio on myös vegaanisertifioitu, joka takaa sen, että missään viininvalmistusvaiheessa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Perlage Primitivo 19,90€ / plo

Perlage Primitivo rypäleet on poimittu Tarnto – Puglian alueelta ja viini on terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa. Tummanpunaisen viinin maku on pehmeä, hieman mausteinen ja marjainen. Tuoksultaan viini on kirsikkainen, mausteinen ja kevyen kaakaoinen.

Cantine Maschio Prosecco Extra Dry  4€ / 12cl , 25€ / plo

Maultaan Prosecco on kuiva, keskihapokas, hedelmäinen ja maussa tulee esille päärynää, persikkaa ja mausteisuutta

Cantine Maschio Prosecco Extra Dry käytetyt rypäleet tulevat Trevison laatuviinialueelta. Se on valmistettu charmat-menetelmällä, jossa toinen käyminen tapahtuu terästankeissa. Valmistustapa takaa proseccon raikkaan ja hedelmäisen maun.

Cantine Maschio on pitkät perinteet omaava pohjoisitalialainen tuottaja. Signor Antonio Maschio perusti yrityksen jo vuonna 1904 ja aina 1970-luvulle saakka tuotanto keskittyi tislaamiseen. Kun Antonion pojanpoika Bonaventura Maschio tuli yhtiöön mukaan v. 1973, hän halusi laajentaa tuotantoa myös viineihin, erityisesti DOC Proseccoon. Vuosien varrella Maschion proseccot, spumantet ja viinit ovat kasvattaneet suosiotaan ja nykyisin ne muodostavat suurimman osan heidän tuotannostaan.  Cantine Maschio kuuluu nykyisin Riunite & CIV osuuskuntaan,  joka on Italian suurimpia viinitaloja ja johtava lambruscon tuottaja.                         

Up